2. díl - Zdravotní potíže z překyselení, jak dosáhnout nejrychlejších výsledků, nejúčinnější prostředky pro odkyselení


JAKÉ ZDRAVOTNÍ POTÍŽE MŮŽE PŘEKYSELENÍ ZPŮSOBOVAT

Kyseliny ze stravy vnikají nejdříve do krve. Pokud nedojde k jejich neutralizaci, je přebytek kyselin odveden do vaziva. Buňky pojivové tkáně jsou robustnější, a proto je kyselé látky tak snadno nepoškodí. V pojivové tkáni se kyseliny hromadí tak dlouho, dokud nejsou vyloučeny z těla ledvinami nebo plícemi. Pojivová tkáň obklopuje tělesné buňky jako ochranná vrstva. Pokud je přetížena kyselinami, neprobíhá správně ani výživa buněk, ani odstraňování odpadních látek z nich. Kyselé látky se začínají zadržovat v kloubech, kde mohou způsobovat bolestivé záněty. V překyseleném organismu se také zhoršuje zásobování kyslíkem. Červené krvinky ztrácejí svoji pružnost a nemohou pronikat do nejjemnějších vlásečnic. Vlásečnice přestávají být dostatečně zásobeny živinami a v místech s horším prokrvením také chybí kyslík. Neustálý přebytek kyselin poškozuje také vlákna kolagenu v našem organismu. Kolagen ztrácí pružnost a to vede k ochabování a předčasnému stárnutí. Organismus se snaží tyto škody napravit pomocí tělesné bílkoviny zvané fibrin. Ten ale celou situaci zhoršuje, protože pružnost vaziva dále snižuje.

DŮSLEDKY PŘEVÁŽNĚ KYSELINOTVORNÉ STRAVY

- ukládání vody v organismu
- otupělá mysl, deprese
- ztráta citlivosti, bolesti hlavy a končetin
- choroby krevního oběhu, nepravidelné dýchání
- potíže s čelními a nosními dutinami
- ztuhlé a křečovité svalstvo, napětí v oblasti šíje a zad
- bolesti žaludku, zvracení, žaludeční vředy
- organismus může hůře trávit některé potraviny, což může vést k dalšímu znečišťování organismu
 
Důkladné pročišťování těla a doplňování minerálních látek jsou základními kameny našeho zdraví. Naše civilizační strava a způsob života se starají o to, že jsme všichni více, či méně zaneseni odpadními látkami, které je třeba z organismu dostat ven, abychom byli zdraví.

Pročišťování organismu probíhá ve třech fázích:
- rozpuštění odpadních látek
- neutralizace rozpuštěných kyselin pomocí zásaditých látek
- důkladné vyloučení neutralizovaných kyselin z organismu

Je třeba se zaměřit na následující oblasti, které přímo ovlivňují vylučování kyselin z našeho organismu:

STRAVA

je nutné začít konzumovat zásadotvornou stravu, kterou jsme si představili v první části našeho seriálu. Především je třeba se vyhnout výrobkům z bílé mouky a cukru a také přemíře bílkovin (zejména masa a mléčných výrobků). Na jídlo je třeba si vyhradit čas a jíst v klidu, potravu
důkladně rozžvýkat, aby ji tělo mohlo snadno a rychle trávit. Kombinace potravin v jednotlivých jídlech dle zásad dělené stravy snižuje kvašení stravy v organismu a pomáhá také snižovat zátěž, kterou strava může organismu způsobovat.

NÁPOJE

nejvhodnějším nápojem při odkyselování organismu je čistá voda. Voda je ideálním prostředkem k transportu kyslíku a živin k buňkám a odvádění odpadních látek z
nich. V průběhu odkyselovací kůry je třeba dostatečně pít, aby mohly být odpadní látky odváděny z organismu. Množství tekutin, které vypijeme, by se denně mělo pohybovat
v rozmezí 2 až 3 litry. Větší množství je zbytečné a zbytečně by přetěžovalo naše ledviny. Pokud zařadíme do našeho jídelníčku dost ovoce a zeleniny, přijmeme další čistou vodu v nich. Pro zpestření příjmu tekutin jsou vhodné také bylinkové čaje nebo čaje s kořením.
Například yogi čaj, který lze zakoupit ve specializovaných obchodech je pro odkyselení velmi účinný. Skládá se ze skořice, zázvoru, kardamomu, hřebíčku a černého pepře. Jeho chuť může být pro některé ostrá, ale věřte, že je to jeden z nejúčinnějších prostředků pro odkyselení.
Samostatnou kapitolou jsou čerstvé zeleninové šťávy. Lze je vyrobit pomocí domácího odšťavňovače, nebo zakoupit v obchodech, či juice barech. Mrkvová šťáva obsahuje velké
množství zásaditých minerálů a přitom je velmi chutná. Lze ji doplnit stonkem celeru řapíkatého, který je velmi zásadotvorný.

DÝCHÁNÍ

přestože dýchání je pro náš organismus mnohem důležitější než jídlo a pití, mnozí z nás dýchají
pouze tolik, aby se nezadusili. Souvisí to s tím, že náš dech je úzce spjatý s našimi emocemi a dennodenní stres nás „svazuje,“ náš dech se stává křečovitým a povrchním.
Přitom dechem vylučujeme velké množství kyselin, hlavně oxidu uhličitého. Hodinová procházka v lese 2× až 3× týdně pomůže našemu organismu vyloučit značné množství kyselých látek, povzbudí naši duši a smysly a uvede do pohybu náš zpomalený metabolismus.

OČISTA POKOŽKOU

Kůže je naším nejdůležitějším vylučovacím orgánem. V době odkyselování je velmi důležité, abychom pokožku pravidelně omývali buď ve sprše nebo pomocí koupelí. 3× týdně je vhodné zařadit masáž lufou nebo kartáčem s přírodními štětinami, kterými se odstraní odumřelá
pokožka a naplno se rozvine očistná schopnost naší kůže. Do koupele lze přidat směs zásaditých minerálů a setrvat v ní alespoň hodinu.

ZÁSADITÉ SMĚSI    

Dočasným, ale velmi účinným prostředkem při odkyselování je pití zásaditých směsí minerálů. Tyto směsi obsahují anorganické minerály, nejsou tedy vhodné pro dlouhodobou konzumaci, protože by mohly způsobit přetížení ledvin. Jsou ale velmi účinné a pomocí nich lze rychle
dosáhnout acidobazické rovnováhy organismu.
 
 
Nejúčinnější přirozené prostředky pro odkyselení

Zázvorový čaj
Celý zázvor je možné koupit v obchodech s potravinami. Najdete ho v chladícím boxu v sekci ovoce-zelenina (např. v Billa). Prodává se vážený a cena je přibližně 100 Kč/kg.
Stačí koupit jeden až dva kousky. Ty doma omyjeme ve studené vodě a nastrouháme přibližně dvě čajové lžičky. Ty přelijeme 0,2 l vroucí vody a necháme 10 minut luhovat. Odvar scedíme a vlažný nebo studený popíjíme. Zázvor má ostřejší chuť, čaj lze dochutit medem. Strouháme vždy jen tolik zázvoru, kolik aktuálně potřebujeme. Zbytek je možné uchovat v chladničce.

Yogi čaj
Je k dostání ve specializovaných prodejnách s čaji. Prodává se sypaný a obsahuje několik druhů koření, která mají na organismus zásaditý účinek. Návod k přípravě je vyznačen na balení. Čaj lze popíjet několikrát denně. Má ostřejší chuť, kterou lze zmírnit přidáním medu.

Čerstvé zeleninové šťávy
Investice do odšťavňovače je jedním z nejlepších kroků směrem ke zdravému organismu.
Účinek čerstvých šťáv nelze vůbec srovnávat se šťávami, které jsou k dostání v obchodech.
Ty jsou často přislazované, ošetřené chemikáliemi, ale hlavně, vždy prošly pasterizací, která
úplně změní jejich účinky. Pro terapeutické účely se tedy vždy používají čerstvě
připravené šťávy. Pro odkyselení je nejvhodnější šťáva z řapíkatého celeru, kterou je vhodné kombinovat například s mrkvovou šťávou. Celer je hodně aromatický a ne každý zvládně vypít čistou celerovou šťávu. S pitím šťáv je vhodné začínat postupně, protože ve znečištěném a překyseleném organismu mohou vyvolat silnou očistnou reakci. Začněte s pitím 250 ml
denně a pokud je vše v pořádku, můžete dávky zvyšovat až na 1 litr za den. Šťávy pijeme vždy na prázdný žaludek, tedy buď ráno po probuzení nebo min. 4 hodiny po jídle. Po vypití šťávy se doporučuje počkat cca 20 minut, než začneme jíst. Nejvhodnější je šťávu vypít ihned po odšťavnění, protože rychle oxiduje. Pokud je to nutné, tak ale vydrží bez problémů dva dny v chladničce, nejlépe v uzavřené skleněné láhvi.

Šťávy z mladých obilovin
Šťávy z mladých obilných lístků se používají již po desetiletí k ozdravení a detoxikaci organismu. Lze je pěstovat buď doma a odšťavňovat sami, nebo zakoupit sušený prášek ze šťávy, který se před užitím rozpustí ve vodě. Na trhu je mnoho druhů těchto produktů. Ty levnější bývají většinou složeny s usušených obilných lístků a obsahují tedy vlákninu. Dražší produkty jsou vyrobeny přímo z čisté zelené šťávy, která je šetrně usušená. Prášek se rychle rozpouští ve vodě a pro tělo je stravitelnější. Tyto šťávy se opět užívají na lačno, a to i několikrát denně.

Zelené koktejly
Další variantou, jak dostat do těla pravidelně zelené zásadotvorné potraviny je příprava ovocných koktejlů s přidáním např. špenátu, řapíkatého celeru nebo listové petržele. Ve vodě rozmixujte např. banán a trochu mražených jahod, pak přidejte pár zelených lístků
čerstvého špenátu a důkladně rozmixujte. Tyto koktejly by se měly pít vždy na lačno.

Zítra se můžete těšit na video, ve kterém vám ukážu 3 nejdůležitější kroky k odkyselení organismu.

S pozdravem,

      

KONTAKT
PODPORA STRÁNEK: 

VAŠI PODPOROU PŘISPÍVATE
K ROZVOJI TĚCHTO STRÁNEK

 FIO BANKA:  26 00 29 86 39 / 2010
"dar"

PODPORA STRÁNEK: 
ČSOB:
IBAN:
SK10 7500 0000 0040 1433 3226
SWIFT KOD:  CEKOSKBX 

"KONTAKT " E-mail: 

Škola léčitele - Tranformace Ducha
Léčení vztahů
Zdraví
Transformace  vědomí do lásky
Galerie obrazů
Doporučujeme
Kontakt