VÍTE CO NÁM ŠKODÍ ?  -  Jedy v potravinách !!!

Aspartam - JED,
který si lidé prostě zamilovali !

Aspartam je druhým nej­používanějším syntetickým sladidlem na světě. Lze ho nalézt ve více než 6000 produktech, včetně perlivých a instantních nealkoholic­kých nápojů, v čokoládě na vaření, žvýkačkách, bon­bónech, zákuscích, jogur­tech a stolních sladidlech, stejně jako v mnoha far­maceutických produktech, například vitamínech a kapkách proti kašli. Aspar­tam celosvětově ho kon­zumuje více než 200 mili­ónů lidí. Sladidlo používané už více než 30 let bylo poprvé schváleno FDA v roce 1974. Studie kancerogenity aspar­tamu provedené jeho výrobci byly negativní.

 

Užíváte-li aspartam (NutraSweet, Ecpal, Spoonfui, Irbis, atd.) a trpíte-li bolestmi svalů, křečemi, vystřelujícími bolestmi, necitlivostí v nohách, svíráním, závratěmi či nestabilitou, bolestmi hlavy, hučením v uších, bolestmi kloubů, depresemi, záchvaty úzkosti, nesrozumitelným vyslovováním ("patláním" řeči), nejasným viděním nebo ztrátou paměti - pravděpodobně trpíte Aspartámovou nemocí. Aspartam dále způsobuje sklerózu multiplex, Parkinsonovu nemoc, kožní tuberkulózu projevující se lupomy (uzlíky) a je obzvláště nebezpečný pro diabetiky. Rovněž zapříčiňuje obezitu, protože formaldehyd z aspartamu se hromadí v buňkách.

 

Vidíme, že jsme udělali zveřejněným překladem trošku poprask a byla by škoda celé tohle téma "nedotáhnout" do konce. Takže jsme opět navštívili stranu http://aspartamekills.com a velice podrobně ji prostudovali a zkusíme z tohoto vyvodit nějaký kloudný závěr.

 

V první řadě je třeba připomenout fakt, že, pokud Američané napíší, že něco bylo podrobeno vědeckému výzkumu, tak to byl doopravdy tvrdý vědecký výzkum. Z našeho pohledu na nás stránka "dýchla" pocitem velké naléhavosti, protože jak je známo, pokud se v USA něco závažného provalí na světlo světa, tak je z toho veliký skandál, protože skandály v USA vždy byly závažné. Sama stránka má 1000 návštěv denně, jak píše webmaster. A pokud se něco doopravdy provalí, tak to musí být věc velmi závažná, protože kde jinde, než v zemi neomezených možností je byrokracie "obor", který živí hodně lidí a má dostatečně dlouhé prsty na to, aby zastavila zárodky počínajícího skandálu. Zde evidentně nestačila. Jednu věc však nelze popřít. Pokud si tisíce lidí stěžují na sladidlo aspartam, tak přinejmenším na něm něco nemůže být v pořádku. A pokud několik univerzit a lékařů nezávisle na sobě dojde ke stejným výsledkům, potom na tomto již na sto procent něco v pořádku není. A pokud sama velká FDA zveřejnila zdokumentovaných 92 symptomů, které vyvolává aspartam, tak na tom již zcela jistě něco bude. Otázkou zůstává, proč bylo povoleno něco takového přidávat do potravin. Otázkou je, proč FDA schvaluje ročně léky, jejichž vedlejší účinky mohou být velmi nebezpečné... Mnohokrát se potvrdilo, že instituce FDA je institucí, jež slouží farmaceutickým a potravinářským lobby, které si za své úplatky mohou leccos dovolit. Typický příklad je aspartam. Ted k otázce methanolu a formaldehydu. Co se týče samotného aspartamu, tak ten se rozkládá již při 30 stupních Celsia na jednotlivé složky. Tímto je urychlována absorpce methanolu. Toto je pouze počáteční stupeň jeho rozkladu, dále se totiž přeměňuje na kyselinu mravenčí formaldehyd. Formaldehyd je život ohrožující neurotoxin. EPA vydala následující stanovisko k methanolu v lidském těle. ..." jeho maximální doporučená denní dávka je 7.8 miligramu denně..." Jeden litr dietní limonády obsahuje okolo 56 miligramů methanolu. "Vyznavači" aspartamu potom v průměru tímto přijmou více jako 250 miligramů methanolu denně, čili zhruba 32 x více jako limit EPA. Nejznámější následek požití methanolu jsou problémy se zrakem.

 

Formaldehyd je známý karcinogen, zapříčiňující mimo jiné poškození sítnice, ovlivňuje replikaci DNA a způsobuje porodní defekty. Lidé jsou mnohem více citlivější na methanol než zvířata. Proto testy aspartamu či methanolu na zvířatech ne vždy odpovídají toleranci člověka. Dr. Woodrow C. Monte, ředitel laboratoře pro výživu univerzity v Arizoně řekl: "Neexistují žádné studie na lidech či savcích ke stanovení možných mutagenních a teratogenních, či karcinogenních efektů methanolu."

 

Roku 1993 FDA vydala nařízení, kde se muselo na etikety sladidla NutraSweet uvádět, že nesmí být vystaven teplotám nad 30 stupňů Celsia. (Jaká je tělesná teplota....). 0 tři roky později, 27. června roku 1996 bylo toto upozornění samotnou FDA zrušeno a aspartam se mohl používat do všech pokrmů, včetně zahřívaného zboží. Na tomto příkladu íze vidět, že za aférou aspartamu se skrývá obrovská korupce. FDA vydá 92 zdokumentovaných symptomů, které aspartam vyvolává a následně odstraní upozorněni z aspartamu, že se nesmí tepelně zpracovat. Na zdůvodnění PROČ se naskýtá jediná odpověď: mocný koncern Monsanto Chemical, který má jistě dost prostředků na "umlčení". I kdyby toto, co se v Americe o NutraSweetu píše, byla jen z poloviny pravda, rozhodně je NutraSweet dalece tomu, aby patřil do potravy lidí. Nezačalo to tak nějak podobně se Sacharinem? Neškodné sladidlo, u kterého se dnes požaduje na západě varování, že může zapříčinit nádory močového měchýře? Aspartam bude asi jen další smutnou kapitolou o úplatcích, zastírání pravd, podpláceni a klamání všech spotřebitelů mocnými potravinářskými lobby, které mají dost peněz na to podplatit i samotnou FDA, která je svým způsobem také zkorumpovaná... Co se týče našeho bílého zlata, (cukru) toto zlato je zlatém pro ty, kteří jej prodávají, nikoliv pro ty, co jej konzumují. Každý, kdo používá zdravý selský rozum si může uvědomit, že bílý cukr není nic jiného, než čistá sacharóza, která tělu nepřináší nic, jen bere vitamíny a minerály a narušuje hladinu: cukru v krvi. Jediné, co je na ní příjemné, je sladká chuť. Ovšem v porovnání s aspartamem je vlastně neškodný.

 

A co diabetici, kteří cukr nemohou a kterým američtí lékaři nedoporučují konzumovat NutraSweet, protože vyvolává mnoho diabetických komplikací? (Ostatně, ví toto Česká společnost diabetiků, která aspartam doporučuje?) Vždyť existuje ječmenný a rýžový slad, ovocný cukr a nakonec i med - velmi staré a dobré přírodní sladidlo, či rostlina Stevia, jež sladí několik set krát více než cukr, které mohou v malých množstvích používat. Drtivá většina lidí je zvyklá na příliš sladkou chuť a nahrazení cukru sladidlem není nic jiného než možnost dále "beztrestně" mít ve stravě přespříliš sladkou chuť. Toto je bludný kruh. Zvykejme si na přirozeně sladkou chuť ovoce, vychutnávejme si chuť nejen ovocných, ale i zelených čajů bez cukru (koneckonců čaj Bancha - připravený z nefermentovaných, tříletých, lehce opražených lístků čajovníku se ani osladit nedá, má potom odpornou chuť, zato bez cukru je velmi lahodný) a zvyšujme svoji vnímavost k méně sladkým a přirozeně sladkým pokrmům, která je díky nadkonzumu cukru velmi snížená. Do sladkých jídel místo cpaní umělých sladidel je lepší ubrat množství cukru na únosnou mez - zpravidla zmenšit množství na polovinu, či třetinu, či je později připravovat s minimálním množství cukru, či bez něj - s použitím sladu.

 

Nakonec, když se podíváte do receptu, kde se na půl kilogramu mouky přidává 30 dkg cukru, není to trošku moc? A vůbec, musíme do sebe denně lít litry těch barevných sladkých věcí, které se nazývají limonády? Určitě ne. Tato cesta myslíme je tou zlatou střední cestou a ne řešit své chutě na sladké těmi bílými a jak se dnes ukazuje, také velice škodlivými náhražkami. Jsme děti Přírody, používejme její dary, které zde rostly a snad budou ještě růst, pokud je genetická technologie nezpotvoří na něco nepředvídatelného a nenechme se manipulovat reklamou, která nás přesvědčuje o chemii, jako cestě nového tisíciletí. Tato investice se nám vrátí v podobě zdraví. A to nemůže vyrobit, podplatit ani nahradit žádný chemický koncern...

 

Přírodní náhrada za chemický aspartam a jiná chemická sladidla: Extrakt z rostliny Stevia, vyrábí se průmyslově v prášku a roztoku.

* * * *

Přijdou na řadu i pacha­telé manipulací, kteří umož­nili jeho třicetileté řádění? Proč odpovědné evropské úřady slepě přebírají ten­denční rozhodnutí FDA a neřídí se výsledky výzkumů mnohem kvalitnějších evrop­ských vědeckých pracovišť? Našli úředníci v Bruselu zálibu v ruské ruletě?

 

Nejnovější výzkum nazna­čuje, že syntetické sladidlo při úrovních dnes schvá­lených pro člověka způso­buje u Krys rakovinu. Zpiávtt v Environmental Health Per- spectives volá po přehodno­cení přípustných limitů kon­zumace aspartamu.

 

Podle studie přijaté k pub­likaci recenzovaným žurná­lem Environmental Health Perspectives (EHP) sta­tisticky významné zvýšení výskytu zhoubných nádorů, lymfoma a leukémie u krys vystavených různým dávkám aspartamu řadí toto synte­tické sladidlo mezi vysoce kancerogenní látky. Autoři rozboru poprvé demonstru­jícího multipotenciální kan­cerogenní účinky aspartamu podávaného v potravě kry­sám, požadují „neodkladné přehodnocení1' stávajících směrnic pro užívání a konzu­maci této sloučeniny.

 

„Studie ukázala, že aspartam je multipotenci­ální kancerogenní slouče­ninas očividnými kancerogenními účinky už při denní dávce 20 miligramů na kilo­gram tělesné váhy (mg/kg), což je významně méně, než připouští stá­vající přijatelná denní dávka pro lidi,“píší autoři. V současné době, je přijatelná denní dávka pro lidi stanovena na 50 mg./kg ve Spojených státech a 40 mg/kg v Evropě.

 

      

KONTAKT
PODPORA STRÁNEK: 

VAŠI PODPOROU PŘISPÍVATE
K ROZVOJI TĚCHTO STRÁNEK

 FIO BANKA:  26 00 29 86 39 / 2010
"dar"

PODPORA STRÁNEK: 
ČSOB:
IBAN:
SK10 7500 0000 0040 1433 3226
SWIFT KOD:  CEKOSKBX 

"KONTAKT " E-mail: 

Škola léčitele - Tranformace Ducha
Léčení vztahů
Zdraví
Transformace  vědomí do lásky
Galerie obrazů
Doporučujeme
Kontakt